Introducerende workshop i filosofi med børn og unge

Formål

I vil mærke jer den filosofiske praksis og hvilken deltagelsesmuligheder, motivationer og samtalelyst, som den kan frembringe. Rolleskiftet mellem facilitator og deltager vil give jer en fornemmelse for begge roller. Det vil hjælpe med til at opbygge en levende forståelse for mindsettet, facilitatorrollen og de mest fundamentale spørge- og faciliteringsteknikker.

Indhold

Tankespirerne faciliterer filosofiske legeaktiviteter og 1-2 filosofiske dialoger med jer. I kommer selv til at facilitere en dialog og afprøve spørge- og faciliteringsteknikkerne sammen med jeres kollegaer. Aktiviteterne kan tilpasses temaer, skolefag og klassetrin.

Arbejdsform

Vi vil sidde i en hesteskoformation og praktisere filosofisk dialog i storgruppen. I vil også afprøve facilitatorrollen gennem mini-øvelser i 2-4 mandsgrupper.

Efter kurset

I vil selv kunne skabe en levende filosofisk praksis på jeres skole og give børn og unge mulighed for at finde og opbygge en filosofisk stemme.Med kurset får jeres institution desuden adgang til alle Tankespirernes undervisningsmaterialer og kan begynde implementeringen af den filosofiske praksis i de fleste skolefag og på alle klassetrin.

Praktisk info
  • Arbejdsform: Workshop
  • 3-4 timer
  • 6-30 deltagere
  • Pris aftales: Starter ved 4000 kr. (+ kørsel & ekskl. moms)
Book os i dag

Kontakt Martin Kongshave på:

tankespirerne@gmail.com

+45 4169 0154

Martin Kongshave, stifter og ejer af Tankespirerne
Om underviseren

I spidsen af Tankespirerne står Martin Kongshave – cand. mag i filosofi, folkeskolelærer og praktiker af ‘filosofi med børn’ gennem 7 år.

Martins særlige evne er at fremdrage de temaer som former børn og unges liv og gøre dem til genstand for eksperimenteren, fordybelse og dialog.

Andre workshops
Skræddersyet workshop i filosofi med børn og unge
I jeres praksis laver vi en skræddersyet implementering af filosofi med børn og unge som undervisningspraksis.

Skræddersyet workshop

Filosofi med børn og unge

Klassebesøg med den filosofiske dialog
Tankespirerne besøger din klasse og faciliterer en dialog med eleverne. Du indtager observationsrollen og får derved mulighed for at se effekten ...

Besøg i klassen

Den filosofiske dialog

Foredrag om generativ AI i skolen
Bliv inspireret til en fagre ny skolehverdag med generativ AI. I vil blive oplyst om teknologiens tekniske side, potentialer og faldgruber i ...

Foredrag

Generativ AI i skolen

Workshop om kunstig intelligens
Generativ AI i undervisningen - lær de nye GPT-superstjerner at kende. Opbyg en undervisningspraksis som integrerer generativ AI.

Workshop

Kunstig intelligens

ChatGPT kursus
Lær hvordan ChatGPT kan benyttes som forberedelses- og undervisningsværktøj i lærergerningen.

Kursus

ChatGPT i skolen