Skræddersyet workshop i filosofi med børn og unge

Formål

Hver praksis og skolekultur er lidt sin egen. På baggrund af jeres ønsker, profilering og faglige fokus sammensætter Tankespirerne dagens aktiviteter, så de spiller sammen med jeres praksis.
I vil afprøve og mærke jer det særlige åbne mindset, facilitatorrollen og de mest fundamentale spørge- og faciliteringsteknikker. Værktøjer som vil kunne supplere og udvide jeres praksis med en dialogisk, argumentativ og eksistentiel dimension.

Indhold

Workshoppen er opbygget som en introduktion til den filosofiske praksis med 1-2 fokuspunkter, der er afstemt med jeres tematiske fokus.
Tankespirerne kan fx tilbyde sparring og didaktiske indgange til undervisning omkring kunstig intelligens, klimaspørgsmål, leg eller bestemte fag og projekter.

Arbejdsform

Vi vil samle os i en hesteskoformation og praktisere filosofisk dialog i storgruppen. I vil også arbejde i 2-4 mandsgrupper med mini-øvelser omkring facilitatorrollen.

Efter kurset

Vil i kunne påbegynde implementeringen af den filosofiske praksis. Med kurset får jeres institution desuden adgang til alle Tankespirernes undervisningsmaterialer, så I kan begynde, at konsolidere jeres nye viden i klasserne allerede dagen derpå.

Praktisk info
  • Workshop
  • 4-6 timer
  • 4-30 deltagere
  • Pris aftales. Starter ved 5000 kr. (+ kørsel & ekskl. moms)
Book os i dag

Kontakt Martin Kongshave på:

tankespirerne@gmail.com

+45 4169 0154

Martin Kongshave, stifter og ejer af Tankespirerne
Om underviseren

I spidsen af Tankespirerne står Martin Kongshave – cand. mag i filosofi, folkeskolelærer og praktiker af ‘filosofi med børn’ gennem 7 år.

Martins særlige evne er at fremdrage de temaer som former børn og unges liv og gøre dem til genstand for eksperimenteren, fordybelse og dialog.

Andre workshops
Introducerende workshop i filosofi med børn og unge
Få en introduktion til filosofi med børn som undervisningspraksis. En autentisk dialogisk praksis, hvor I taler om de STORE filosofiske spørgsmål.

Introducerende workshop

Filosofi med børn og unge

Klassebesøg med den filosofiske dialog
Tankespirerne besøger din klasse og faciliterer en dialog med eleverne. Du indtager observationsrollen og får derved mulighed for at se effekten ...

Besøg i klassen

Den filosofiske dialog

Foredrag om generativ AI i skolen
Bliv inspireret til en fagre ny skolehverdag med generativ AI. I vil blive oplyst om teknologiens tekniske side, potentialer og faldgruber i ...

Foredrag

Generativ AI i skolen

Workshop om kunstig intelligens
Generativ AI i undervisningen - lær de nye GPT-superstjerner at kende. Opbyg en undervisningspraksis som integrerer generativ AI.

Workshop

Kunstig intelligens

ChatGPT kursus
Lær hvordan ChatGPT kan benyttes som forberedelses- og undervisningsværktøj i lærergerningen.

Kursus

ChatGPT i skolen