Undervisningsmaterialer

Afhængighed

Find dit næste filosofiske undervisningsmaterialer, som inkluderer temaet ‘Afhængighed’.

Afhængighed i filosofi refererer ofte til forholdet mellem årsager og virkninger, eller til menneskets relationer til objekter, stoffer, eller endda tanker og vaner. Det handler om en tilstand, hvor et fænomen eller en entitet ikke kan eksistere eller fungere selvstændigt uden en anden ting.

Forestil dig en plante, der er afhængig af sollys for at vokse. Denne analogi afspejler ideen om afhængighed; planten kan ikke trives uden sollysets tilstedeværelse. På samme måde kan filosofiske diskussioner om afhængighed omhandle, hvordan visse elementer i vores liv eller i naturen ikke kan eksistere eller udvikle sig uafhængigt.

De filosofiske materialer understøtter en dialogisk, kritisk tænkende, undersøgende og kerende klassekultur, hvor børn og unge kan forme deres holdning og stillingtagen til de vigtigste filosofiske spørgsmål i deres tilværelse og i skolefagene.

Landet hvor voksne bruger sut

Landet hvor voksne bruger sut

Vi lærer børn at bruge en sut, og vi lærer dem at stoppe med at bruge sut. Rejs sammen til landet, hvor sutten bliver brugt af voksne.